Sortida al Museu de les Arts Escèniques

L’Ateneu va programar pel dia 13 de desembre una visita al M.A.E., Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre. Va dur la visita en Joan Miquel Llodrà.
De tots els museus que tenim a Catalunya potser aquest és el més desconegut. I ens va donar una magnífica sorpresa. Vàrem començar amb un recorregut per l’exposició permanent que explica el contingut d’aquest Museu. És una mostra petita, però molt indicadora de tot el fons que guarda, referent a la història del teatre a casa nostra i de personatges que ho van fer possible.
En Joan Miquel ens va detallar cadascun dels plafons i figures que hi havia d’una manera entenedora, agradable i rigorosament professional. El temps va volar, i això que estàvem a peu dret. La cirereta del pastís va ser poder visitar el cor del Museu: el magatzem on es guarden els tresors que no s’exposen molt al públic per ser peces delicades i de difícil conservació. I aquí vàrem xalar molt! Teatrins fets a mà, pintures d’autors per nosaltres desconeguts, però excel·lents, vestits de les dives més importants del món artístic com la Montserrat Caballé, la Margarida Xirgu, la Tórtora València i d’altres, que ens van deixar amb les ganes de posar-nos-els i lluir-los. Màscares, titelles, complements mil. La col·lecció de fotografies d’actors, escenes de teatre, que il·lustren i complementen una història teatral catalana rica i variada. Un fons bibliogràfic teatral insuperable, del que només en vàrem poder fer un tast. Però la biblioteca històrica és una de les millors biblioteques de fons teatral que hi ha al món.
I el temps es va acabar… però no les ganes de tornar-hi. No solament vàrem poder
entrellucar una petita part de la història del nostre teatre sinó que també vàrem poder constatar la vida cultural d’una ciutat com Barcelona, que compartia amb les ciutats més importants d’Europa iniciatives pioneres i innovadores.
Esperem que, visites com aquesta, es repeteixin.

M.F.
Arenys de Mar, 17, desembre, 2022

  • 📅 Dimarts, 13 de desembre
  • 🕐 A les 9:30 h Sortida amb autocar davant del Calisay
  • 📍 Museu de les Arts Escèniques (Barcelona)