Icono del sitio Ateneu Arenyenc

Història


L’Ateneu Arenyenc és una societat sense afany de lucre, reconeguda d’utilitat pública des de l’any 2012 i compromesa des de sempre amb la societat arenyenca. 

A mitjans del setembre de 1884, un grup d’amics que habitualment es reunien al Cafè d’en Flos, van decidir fundar un ateneu. Començaren amb vetllades literàries, artístiques i científiques i l’any següent, el 1885, establiren els pilars bàsics de l’entitat, celebrant el primer certamen literari i situant l’Ateneu com a referent cultural de la vila. 


El 1886, la seu social es traslladà a una casa de lloguer al carrer d’Avall, i a la planta baixa s’obri la biblioteca i es començà a impartir formació per a obrers. En poc temps, el local va fer-se petit i es comprà un casal del carrer Ample, que tenia un patí que donava al passeig Xifre.

Avui, l’entitat reafirma els seus principis ateneístics i manifesta la voluntat d’ésser una societat plural, moderna i oberta a tothom que pretengui crear, acollir i difondre la cultura, la formació i el debat intel·lectual, promoure també les arts, els esports i l‘esbarjo, des de la responsabilitat econòmica, social i ambiental.


Salir de la versión móvil