El Taller de Cal·ligrafia ha sigut tot un èxit

  • 📅 Els dissabtes d’octubre
  • 🕐 De les 9h a 12h

La cal·ligrafia és una disciplina molt poc coneguda i molt poc a l’abast de la població, per això, amb aquest taller de gòtica rotunda hem volgut acostar l’art de l’escriptura a gent que no n’havia fet mai, o que hi havia tingut un mínim contacte.

Es treballa amb plomes metàl·liques i tinta xinesa, fent un repàs del ductus (direcció i quantitat de traços) de tot l’alfabet de minúsules i majúscules. En aquest cas, el punt de partida del taller ha estat l’escriptura gòtica del Missale de Sanctis, un còdex català del segle XIV guardat a l’Arxiu Capitular de la Catedral de Girona.

Ramon Soler i la seva filla, Laia Soler, han impartit aquestes classes, que han sigut tot un èxit aquí a l’Ateneu.

Gràcies a tots per fer-ho possible!